TVR este în stare de faliment, iar conducerea este politizată, afirmă Ponta

tvr-ponta
tvr-ponta

Premierul Victor Ponta a făcut câteva aprecieri critice la adresa postului public de televiziune. Acesta a declarat, joi, că TVR este   în stare de faliment, având datorii de peste 50 milioane euro şi o conducere profund politizată şi obedientă. Ponta a susținut că nu se va implica și nu dorește schimbarea actualei conduceri  cu persoane supuse faţă de noua putere.

"Nu mi-am schimbat părerea despre modul în care funcţionează TVR, dar de când ocup funcţia de prim-ministru nu am făcut nicio declaraţie publică, nicun demers public şi nici nu am de gând să fac, tocmai pentru că împărtăşesc ideea că o televiziune care s-a obişnuit să fie obedientă cu cei de la putere nu foloseşte nimănui. Oarecum într-un sistem pe care eu l-am studiat ca jurist, din epoca stalinistă, am fost acuzat de ceva după care rămâne să dovedesc eu că sunt nevinovat, că i-am întrerupt eu emisiunea unui distins jurnalist, Mircea Marian. Habar nu am de emisiunea domniei sale, nu i-am întrerupt nicio emisiune", a spus Ponta.

 El a arătat că nu agreează acest sistem în care "ţipăm preventiv că poate rămâne ceva" şi că nu este interesat de schimbarea conducerii "profund politizate şi obediente" a TVR cu altă conducere supusă faţă de noua putere, adăugând însă că televiziunea publică este în stare de faliment, având datorii de peste 50 milioane euro.

 "Dacă găsim o soluţie nu doar să o manageriem apolitic, ci şi de unde plătim zecile de milioane de euro, am avea şanse foarte mari să dăm chiar anul acesta o nouă faţă televiziunii publice", a adăugat Ponta.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel