Urmărește emisiunea live


TVR, decizie pentru Cristi Tabără

Exclusiv în România revine la TVR şi TVR+, în perioada 5-8 iulie, de la 18.55, unde Cristi Tabără şi echipa lui ne reamintesc ce potenţial turistic are ţara noastră, potrivit tvr.ro.

5 iulie - Cristian Tabără faţă în faţă cu „Romaniacii"

Cea mai dură cursă de enduro extrem din lume are loc la Sibiu, în România. „Red Bull Romaniacs" adună sute de motociclişti din întreaga lume. Cristi Tabără şi echipa Exclusiv în România au fost la faţa locului şi aduc telespectatorilor TVR 1 informaţii despre „Romaniaci" şi despre importanţa acestei competiţii internaţionale pentru ţara noastră. 

6 iulie - Despre ţuica de smochine, „Maica Calea" şi John Lennon pictat într-o biserică

Pe malul Dunării se află comuna Sviniţa, unde echipa Exclusiv în România întâlneşte o comunitate de slavi unică în Europa. Acolo, tradiţiile şi obiceiurile s-au păstrat din cele mai vechi timpuri. Printre altele, sviniţenii, care se consideră urmaşi ai bogomililor, par să fi găsit o cale de mijloc între practicile creştine şi cele păgâne: rugăciunile lor se îndreaptă către Dumnezeu, dar şi către „Maica Calea" (la origine zeiţa Kali, din mitologia hindusă), atunci când satul e ameninţat de furtuni puternice sau molime... Climatul micro-mediteranean al zonei a favorizat creşterea smochinilor, astfel că oamenii locului folosesc smochinele chiar şi la prepararea ţuicii! 

[citeste si]

7 iulie - Cristian Tabără, în juriul Festivalului Sarmalelor de la Praid

Cristian Tabără are o misiune grea: membru al juriului la Festivalul Sarmalelor de la Praid, e nevoit să guste din bunătăţile pregătite de toţi concurenţii înscrişi în competiţie! Dar, mai întâi, aflăm împreună cu el legenda cetăţii învecinate, Cetatea Rapsone, şi a zânei care patronează festivalul.

8 iulie - Cristi Tabără continuă explorarea Ţinutului Sării

Călătoria echipei Exclusiv în România prin Ţinutul Sării, începută la Festivalul Sarmalelor de la Praid, continuă pe 8 iulie cu mocăniţa ce îl duce pe Cristian Tabără de la Sovata la Câmpu Cetăţii, unde nimereşte tocmai la... păstrăvărie. Apoi, echipa coboară în salina de la Praid, centru de tratament şi de agrement, totodată. Urmează canionul de sare din vecinătate şi Muzeul de Aragonit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel