TVR, ACUZAȚII GRAVE la adresa lui Mihai Goțiu (USR). Situație fără precedent

Mihai Goțiu, senator USR, a afirmat că TVR nu ar trebui să promoveze persoane publice care au antecedente de violenţă verbală sau fizică. 

TVR transmite, în replică, că ”respectă dreptul la opinie, dar apără independenţa editorială şi se opune oricăror forme de presiune politică asupra jurnaliştilor. În emisiunile TVR sunt abordate teme de actualitate. O astfel de temă este şi violenţa în spaţiul public. În contextul incidentului violent în care au fost implicaţi domnul senator Mihai Goţiu şi Mirel Palada, a invitaţiei la dialog pe care acesta din urmă a lansat-o în spaţiul public şi la care domnul senator a spus că reflectează, TVR – prin intermediul realizatorilor emisiunii "Ultima ediţie", Delila Nicola şi Claudiu Lucaci - a adresat celor doi oameni politici invitaţia la dialog în faţa telespectatorilor”.

[citeste si]

Televiziunea Publică adaugă că: ”Invitaţia a fost către ambele persoane publice şi doar în contextul enunţat. Este regretabil că un demers jurnalistic este interpretat tendenţios, Televiziunea Română făcând toatre eforturile pentru a oferi un spaţiu de dezbatere civilizat şi echilibrat. Înregistrările domnului Mihai Goțiu - realizate fără ştiinţa ziariştilor şi divulgarea lor în spaţiul public fără acordul acestora sunt contrare legislaţiei în vigoare şi pun la îndoială motivele reale ale discuţiei purtate de senatorul Mihai Goţiu cu aceştia. În plus, înregistrările difuzate în spaţiul public sunt trunchiate, editate tendenţios şi denaturează motivul şi scopul jurnalistic pe care ziariştii TVR l-au avut în vedere.

Acest fapt este cu atât mai grav cu cât dl. Goţiu este vicepreşedinte al Senatului României. Este o premieră naţională: un înalt demnitar să înregistreze doi jurnalişti ai televiziunii publice în maniera descrisă mai sus. Televiziunea Română respinge orice asociere între un demers jurnalistic justificat prin prisma interesului public şi încercarea de politizare a acestuia. Totodată, Televiziunea Română se delimitează de astfel de practici, care sunt în afara unei conduite deontologice care se aplică, în egală măsură, şi mediului jurnalistic şi celui politic.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel