TVR a fost dată în judecată de Universal Studios International şi cere daune de 11 milioane de dolari

tvr
tvr

Universal Studios International, parte a companiei NBC Universal, a dat în judecată Societatea Română de Televiziune (SRTv) şi cere daune de 11 milioane de dolari de la TVR, care nu a plătit licenţele pentru o serie de filme şi seriale de televiziune, potrivit The Hollywood Reporter.

Procesul a fost intentat marţi, la Curtea Superioară din Los Angeles.

Societatea Româna de Televiziune a încheiat un contract pe o perioadă de cinci ani şi nouă luni cu Universal Studios International pentru difuzarea în România şi Republica Moldova a unor filme, precum "8 Mile", "About a Boy" şi "Do the Right Thing", şi a unor seriale TV, printre care se numără "30 Rock" şi "Battlestar Galactica".

TVR este însă acuzată că nu a respectat contractul cu Universal Studios International şi nu a plătit sumele aferente înţelegerii, după expirarea termenului de plată. Atunci când Universal s-a plâns de această situaţie, în prima parte a acestui an, TVR a plătit o sumă mică de bani, însă "nici măcar pe departe" suficientă, susţin reprezentanţii Universal Studios.

Plângerea pentru încălcarea contractului şi hotărârea declarativă în numele Universal Studios International, cu sediul în Olanda, au fost depuse de Linda Burrow, David Zaft şi Lennette Lee prin intermediul societăţii de consultanţă şi avocatură Caldwell Leslie & Proctor din Los Angeles.

Alexandru Sassu, a transmis, pe 27 mai 2010, o scrisoare deschisă Parlamentului României în care semnala problemele pe care le-ar putea avea TVR cu NBC Universal, care deţine Universal Studios. În scrisoarea deschisă, Alexandru Sassu preciza că Societatea Română de Televiziune este într-o situaţie "deosebit de gravă", cauzată de faptul că instituţia nu avea în acel moment un Consiliu de Administraţie.

Situaţia a fost creată de faptul că raportul de activitate pe anul 2008 al Televiziunii Române a fost respins, pe 30 martie 2010, de plenul reunit al Parlamentului, votul negativ al parlamentarilor echivalând cu demiterea Consiliului de Administraţie al TVR, condus atunci de Alexandru Sassu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel