TVA de 9% la PRODUSE BIO, în BUGETUL pe 2015 - anunțul făcut de ministrul Bugetului, Darius Vâlcov

Ministrul delegat pentru Buget, Darius Vâlcov, a anunțat că bugetul pe 2015 propune "surprize extrem de plăcute", dezvăluind chiar una dintre ele: propunerea ca TVA să scadă de la 24% la 9% pentru produsele bio.

Dariu Vâlcov a afirmat că proiectul de buget pe 2015 este finalizat, dar urmează negocierile cu FMI. El a precizat că în proiect nu sunt cuprinse niciun fel de creşteri de taxe şi impozite, ci dimpotrivă, vor fi "câteva surprize extrem de plăcute".

"Bugetul este gata, este dezbătut cu FMI începând de mâine. Nicio măsură de creştere a impozitelor şi taxelor nu este prevăzută. (...) Nu veţi vedea nicio creştere, dimpotrivă venim cu câteva surprize extrem de plăcute", a declarat ministrul Bugetului, marți, citat de Mediafax.

Darius Vâlcov a dezvăluit că una dintre aceste surprize este reprezentată de reducerea TVA de la 24% la 9% pentru produsele bio.

"Ţinem foarte mult, domnul prim-ministru ţine foarte mult, ca măcar la produsele bio să aibă loc această scădere, măcar de la 1 ianuarie, a TVA de la 24% la 9% şi vor fi şi multe alte măsuri pe care le putem adopta, dar le discutăm cu FMI", a continuat ministrul delegat pentru Buget.

El a adăugat că nu este prevăzut în proiectul de buget pe 2015 suprataxarea marilor averi, propunere a UNPR. Darius Vâlcov a precizat că  momentul introducerii acestei măsuri reprezintă o decizie politică a premierului şi a coaliţiei.

Vezi și: Victor Ponta, despre aprobarea bugetului pe 2015: Este o miză personală uriaşă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel