Tusk, la Malta. DECLARAȚII DESPRE BREXIT

Donald Tusk
Donald Tusk

Președintele Consiliului European Donald Tusk a declarat în Congresul PPE din Malta că UE este puternică pentru a face față scrisorilor din Londra și tweet-urilor lui Trump.

Brexit a făcut ca statele UE să fie mai hotărâte și mai unite, a declarat președintele Consiliului European, avertizând totodată împotriva pericolului de populism în Europa.

Liderii UE prezenți în Malta din această dimineață fac apel la unitate în Europa, cum uniunea trece prin momente de încercare.

Cuvântând la Congresul Partidului Popular European, Donald Tusk a declarat că cheia viitorului stă în unitatea și suveranitatea Europei, potrivit cotidianului Times of Malta.

[citeste si]

El a avertizat împotriva „cererilor nesăbuite și periculoase“ făcute sub masca suveranității și patriotismului.

„Trebuie să contestăm populiștii, trebuie să spunem cu voce tare și clar că naționalismul și separatismul care amenință UE este opusul patriotismului. Cuvinte precum demnitatea și mândria trebuie să se întoarcă în dicționarul nostru politic“, le-a spus Tusk celor prezenți la Intercontinental Malta.

Tusk a mai afirmat că populiștii profită de ura organizată și că răspunsul UE trebuie să fie clar și decisiv. Numai societățile libere și care respectă legea pot fi cu adevărat în siguranță.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel