Turturică execută planul Orban: Cristache, OUT de la TVR. ”După cinci ani, colaborarea a ajuns la final”

Ionuț Cristache, înlăturat de la TVR
Ionuț Cristache, înlăturat de la TVR

Noua conducere a SRTv a pus în aplicare, așa cum s-a anunțat încă din 2021, ”planul Orban”, de înlăturare definitivă a lui Ionuț Cristache de la TVR. 

”După 5 ani, colaborarea mea cu Televiziunea Publică a ajuns la final! Vă mulțumesc pentru mesajele, telefoanele, întrebările, toate câte au venit în această perioadă! Nu o să fiu patetic, nu o să încep să înșir cifre, ediții, momente, să mă autoelogiez sau să-mi fac autocritica! Ce a fost ați văzut! Despre ce nu s-a văzut, poate altădată! Rămân cu satisfacția construirii unui brand, #Romania9, poate cea mai sinceră, și, de ceva timp, cu siguranță cea mai curajoasă emisiune de dezbatere! Nu am construit-o singur, ci împreună cu o mână de oameni cărora le mulțumesc! Dar, în special, vă mulțumesc dumneavoastră! O emisiune fără public nu are misiune și voi ați fost numeroși indiferent de oră, format sau context! Nu știu ce va fi, nu știu ce urmează, vă țin la curent! Mă înclin!” a scris, pe Facebook, Ionuț Cristache, realizatorul emisiunii ”România9” de la TVR 1. 

PNL numea emisiunea România9 o ”hazna politică”

Era o schimbare la care Ionuț Cristache se aștepta din 2021, când se zvonea că va fi dat afară odată cu schimbarea Doinei Gradea de la conducerea TVR. ”Am fost un pic cam imbecil, am luptat de cinci ani de zile aici pentru drepturi și libertăți și nu îi pasă nimănui de drepturile și libertățile noastre, cred că a fost totul degeaba” afirma el. De altfel, în 2021, el a fost chiar și-n instanță pentru a-și susține emisiunea în grila TVR 1, cererea fiind respinsă. Emisiunea, altădată în prime-time, fusese atunci mutată la ora 17:00, iar realizatorul TV voia să revină de la ora 21:00. De altfel, din PNL, Ionuț Cristache fusese avertizat că va fi ”pe făraș”, odată ce va fi numită noua conducerea a televiziunii. Emisiunea sa, de la ora 21:00, a fost descrisă atunci de un deputat PNL ca fiind o ”hazna politică”. 

TVR reia eșecul

Se pare că planul de înlăturare a lui Ionuț Cristache, un jurnalist foarte deranjant pentru fostul lider PNL, Ludovic Orban, a fost dus la îndeplinire așa cum s-a vehiculat. Noul președinte-director general al SRTv, Dan Turturică, a reușit să ducă la îndeplinire planul liberalilor deranjați de emisiunile lui Cristache. 

În schimb, planul TVR este reluarea eșecului. Consiliul de Administraţie al Televiziunii Române a votat, în şedinţa de miercuri, reînfiinţarea posturilor TVR Info şi TVR Cultural. 

"Reînfiinţarea canalelor TVR Info şi TVR Cultural reprezintă un act de reparaţie. Nu trebuie să uităm cât de mulţi cetăţeni români au regretat desfiinţarea celor două posturi. Vom avea ocazia acum să le demonstrăm telespectatorilor cât de importante sunt aceste două proiecte pentru societate. Va fi o demonstraţie că există audienţă pentru producţii serioase şi de calitate. TVR Cultural va accentua misiunea noastră în formarea culturală a societăţii, în spiritul gândirii libere, inovatoare şi creative, eliberând totodată grila TVR 3 pentru proiectele editoriale ale Studiourilor Teritoriale, aşa cum a fost conceput şi gândit", a declarat preşedintele - director general al TVR, Dan Cristian Turturică, arăta un comunicat de presă citat de Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel