Turnură în dosarul Alexandrescu: Ioan Bendei, vizat de acuzații penale ale Gărzii Financiare

bendei alexandrescu dc
bendei alexandrescu dc

Administratorul RCS&RDS, Ioan Bendei, era vizat de un control al Gărzii Financiare în perioada în care DNA își construia cazul împotriva directorului Antena Group, Sorin Alexandrescu, pe baza denunțului aceluiași Bendei, care colabora cu procurorii în acest caz. Într-o sesizare penală formulată de Garda Financiară și citată de Lumea Justiției, Ioan Bendei și șeful Ligii Profesioniste de Fotbal, Mitică Dragomir, sunt acuzați de infracțiuni precum spălare de bani și evaziune fiscală.

Sesizarea a fost înregistrată acum cinci luni la Secția I a DNA, condusă la acea vreme de procurorul Lucian Papici, revocat cu scandal la începutul lunii octombrie de către procurorul general. În timpul scurs din 5 iunie până în prezent, Lucian Papici și înlocuitorul său de la Secția I, Gheorghe Volintiru, au finalizat dosarul în care Antena 3 este cercetată penal.

Garda Financiară a făcut verificări în legătură cu contractul încheiat între firma șefului LPF, SC BODU SRL, și compania RCS&RDS. DNA și-a bazat trimiterea în judecată a Antenei trei chiar pe acest contract, despre care spune că a fost folosit pentru a fi șantajat Ioan Bendei.

Fiscul a constatat că bugetul statului a fost prejudiciat cu peste două milioane de lei.

Potrivit Lumea Justiției, Sesizarea penală a Fiscului a fost formulată împotriva lui Bogdan Florin Bădița, administrator al SC BODU SRL, Dumitru Bogdan Dragomir (fiul lui Dumitru Dragomir), administrator al SC BODU SRL, Dumitru Dragomir, asociat unic la SC BODU SRL, si Ioan Bendei, administrator la SC RCS&RDS. Toti au fost acuzați de evaziune fiscală, spălare de bani și folosirea cu rea-credință a bunurilor sau creditului de care se bucură societatea, într-un scop contrar intereselor acesteia sau în folosul lui propriu ori pentru a favoriza o altă societate care are interese direct sau indirect.

Contractul în cauză este unul de asociere în participațiune, în care se prevedea promovarea mărcilor și serviciilor RCS&RDS, în timpul unor evenimente organizate de SC BODU SRL. Sumă inițiala primită de firma lui Dumitru Dragomir a fost de 1.700.000 de euro, bani care ar fi fost folosiți pentru amenajarea imobilului în care să fie promovate marca și serviciile companiei de cablu. Ulterior însă, au mai fost incheiate patru acte adiționale, scrie LuJu, prin care s-a decis ”suplimentarea contribuției” RCS&RDS, cu 300.000 euro, 700.000 euro si 800.000 euro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel