Turnul Chindiei din Târgoviște, redeschis pentru vizitatori

Academicianul Răzvan Theodorescu alături de Corneliu Ștefan și Ionuț Vulpescu
Academicianul Răzvan Theodorescu alături de Corneliu Ștefan și Ionuț Vulpescu

În fața a zeci de invitați și a mii de dâmbovițeni, am avut plăcerea de a anunța redeschiderea Turnului Chindiei, a anunțat Corneliu Ștefan, președintele PSD al Consiliului Județean Dâmbovița.

"Ne-am bucurat ca la acest eveniment important pentru Dâmbovița să participe profesorul universitar doctor academician Răzvan Theodorescu, vicepreşedinte al Academiei Romane, personalitate care și-a început cariera chiar la Curtea Domenască.

Închis pentru o perioadă de aproape 2 ani, emblema județului Dâmbovița și a municipiului Târgovişte a fost inclus într-un binevenit proces de restaurare și conservare, alături de Biserica "Mare Domnească", Biserica "Sf. Vineri" și ruinele Bisericii "Paraclis".

Corneliu Ștefan deschide ușa Turnului

Sunt cele mai importante lucrări efectuate  la Turnul Chindiei din 1850 și până în zilele noastre.  Facem tot posibilul ca Cetatea Târgoviștei să își recapete statutul pe care, de-a lungul secolelor, i l-au conferit Mircea cel Bătrân, Vlad Țepeș, Mihai Viteazul, Neagoe Basarab sau Constantin Brâncoveanu. Suntem mândri de trecutul nostru și arătăm acest lucru prin tot ceea ce facem!

Turismul trebuie să fie o parte #importantă în economia județului și pot să vă spun că poate contribui substanțial la veniturile mediului de afaceri din domeniu.

Sunt convins că numărul turiștilor va crește de la an la an, Curtea Domnească din Târgoviște fiind vizitată de peste 200.000 de oameni în ultimii 3 ani", a anunțat președintele PSD Dâmbovița.

Proiectul de reabilitare a Curtei Domnești din Târgoviște a demarat pe 13 iulie, 2020, fiind finanțat  din fonduri nerambursabile FEDR, Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 5.

Câteva sute de dâbovițeni au participat la festivitatea de redeschidere a Turnului Chindiei  (Foto: Facebook Corneliu Ștefan)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel