Avalanşă în Făgăraş, intervenţie dificilă elicopter SMURD

Cei doi turişti surprinşi de avalanşă în Făgăraş sunt conştienţi, iar unul va fi dus la Spitalul Judeţean.

Avalanşa a surprins un grup format din 15 persoane, pe un versant al masivului. Salvamontul lansase o avertizare de avalanşă încă de ieri după amiază.

Cei doi turişti surprinşi de avalanşă sâmbătă în munţii Făgăraş sunt conştienţi, urmând a fi preluaţi pe rând de un elicopter SMURD de la Târgu Mureş, care va ateriza în Cârţişoara, a precizat pentru Agerpres purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă din Sibiu, Ramona Nistor.

Unul din răniţi va fi adus la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, într-o ambulanţă dotată cu echipamente de terapie intensivă şi în care se va afla un medic. 'Ştim că este vorba de o fată şi un băiat, care sunt conştienţi.

Medicul de pe elicopterul SMURD a solicitat o ambulanţă de tip C, în localitatea Cârţişoara, pentru a prelua un pacient, care va fi transportat ulterior la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu', a explicat Ramona Nistor.

Cei doi turişti răniţi făceau parte dintr-un grup de 15 persoane care au fost surprinse de o avalanşă, în timp ce se deplasau pe un traseu de la Bâlea Lac spre Cabana Capra, în munţii Făgăraş, în judeţul Argeş.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel