Turiștii riscă să doarmă în cort dacă refuză să-și dea datele la cazare

turisti
turisti

În dorința de a combate evaziunea, Ministerul Turismului a propus ca unităţile de cazare să fie obligate să introducă într-un sistem informatic toate datele personale ale turiştilor. Inițiativa este bună, numai că informațiile privind identitatea celor care se cazează vor fi văzute și controlate în timp real şi de Ministerul de Interne. Dacă măsura nu este îndeplinită, turiștii riscă să rămână fără cazare.

Astfel, Ministerul Turismului va avea acces la date generale, ceea ce permite monitorizarea numărului de turişti cazați în repectiva unitate, însă Ministerul de Interne va avea însă control total asupra informaţiilor.

"Datele complete vor fi văzute de Ministerul de Interne. Ministerul Turismului va şti doar numărul de turişti. Vrem astfel să combatem evaziunea", a declarat Bogdan Oprea, purtător de cuvânt la Ministerul Turismului.

În cazul în care, proprietarii unităților de cazare vor transmite date incorecte sau incomplete, ei riscă amenzi cu până la 20.000 de lei, iar turiștii care refuză să-şi prezinte datele personale nu vor fi cazați, ei riscând să rămână pe afară.

Turiştii sunt obligaţi să completeze formulare și în prezent, însă datele personale nu erau centralizate la nivelul autorităților.

O astfel de măsură se aplică, de exemplu, și în Marea Britanie, însă ea este motivată de riscul mare de amenințare teroristă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel