Urmărește emisiunea live


Plaje mai sigure. Turiștii, protejați de drone de atacul crocodililor

Dronele vor monitoriza crocodilii de pe plajele din Australia, pentru a-i proteja pe turiști.

Un stat australian a început să testeze folosirea dronelor pe mai multe plaje populare, cu scopul de a monitoriza prezenţa crocodililor şi de a-i proteja astfel pe turişti, informează DPA. Planul iniţial se bazează pe trei modele de drone de ultimă generaţie, utilizate pentru a semnala prezenţa crocodililor pe plajele cuprinse între Mission Beach şi Port Douglas din Queensland, un stat din nord-estul Australiei, a anunţat vineri Leeanne Enoch, ministrul Mediului din această ţară.

Salvamarii australieni sunt în prezent antrenaţi pentru a folosi aceste dispozitive şi vor transmite orice informaţie despre crocodilii din zonă unor reprezentanţi ai autorităţilor locale pentru protejarea faunei. Bugetul proiectului dispune de fonduri de 105.000 de dolari australieni (78.000 de dolari americani), alocate de guvernul acestui stat.

Patru atacuri într-un an

Actuala populaţie de crocodili din Queensland nu este cunoscută. Anul trecut au fost înregistrate patru atacuri comise de aceste animale asupra turiştilor de pe plaje, inclusiv două care au fost fatale. Crocodilii de apă sărată sunt extrem de mobili şi utilizează adeseori oceanul pentru a străbate distanţe lungi între estuarele din regiune.

Guvernul local afirmă că 84 de 'crocodili-problemă' au fost strămutaţi din apele de coastă din nordul statului Queensland în 2017 în cadrul unui plan de administrare a populaţiei de crocodili din acest stat, lansat anul trecut şi care va avea o durată de implementare de trei ani. Un raport recent precizează că autorităţile au investigat uciderea ilegală a opt crocodili anul trecut, iar trei dintre aceste cazuri s-au încheiat cu puneri oficiale sub acuzare.

Crocodilii sunt animale protejate în Australia, iar cei care au lungimi mai mari de cinci metri ajung să deţină statutul de 'legendă'.

Vezi și: Turism spaţial. Primele zboruri regulate. Cât costă să ieși în spațiu


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel