Turiști străini, amendați în Apuseni, după ce au pătruns cu mașinile în ariile naturale protejate

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (ahmad syahrir)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (ahmad syahrir)

Mai mulți cetățeni străini au fost amendați după ce au pătruns cu mașini de raliu în afara drumurilor publice, în ariile naturale protejate din Munții Apuseni. Aceștia participau la un raliu internațional.

"Ariile naturale protejate nu sunt loc de joacă pentru adulți care probabil vor să își retrăiască copilariă atunci când folosesc autovehicule pentru a participa la evenimente internaționale, precum Gumbalkan, organizat ca raliu de navigație prin care aventurieri de ocazie din mai multe țări din estul Europei invadează zonele naturale, inclusiv pe suprafața ariilor naturale protejate din România, în căutarea senzaționalului cu orice preț, ignorând total legea, dreptul de proprietate, regulile de protejare a naturii țării pe care o vizitează și mai ales cu un total dipspreț pentru acele locuri și oamenii care locuiesc acolo”, au transmis reprezentanții Parcului Natural Apuseni, într-o postare pe rețeaua de socializare Facebook.

Autovehiculele erau înmatriculate în țări precum Cehia sau Slovacia, scrie alba24.ro. Au fost aplicate sancțiuni în cuantum de 25.000 lei pentru nerespectarea regulilor privind accesul cu vehicule motorizate în afara drumurilor publice în ariile naturale protejate.

"Solicităm sprijinul tuturor autorităților responsabile"

"Menționăm faptul că patrulăm în continuare pentru a identifica și opri participanții la această activitate organizată cu încălcarea legilor țării noastre, dispersați pe toată zona ariilor naturale protejate administrate de APNA, dar din câte cunoaștem și din alte zone din Transilvania.

Dată fiind amploarea organizării și dispersarea acestor autovehicule inscripționate pe suprafețe foarte mari din județele Bihor, Cluj și Alba, atât pe drumuri publice, dar mai ales în afara acestora, solicităm sprijinul tuturor autorităților responsabile, a locuitoriilor zonei, a proprietarilor/administratorilor de terenuri afectați de aceste activități ilegale, să ne contacteze în vederea colaborării și concentrării eforturilor de oprire a acestor activități care încalcă legea având în vedere faptul că estimăm implicarea unui număr de sute de autovehicule, dată fiind prezența lor în număr mare în foarte multe zone în același timp.

Atenționăm toți factorii interesați privind pericolul generat de astfel de acțiuni neautorizate, iar pentru a preveni distrugerile generate de aceștia la adresa naturii și prorpietăților oamenilor, vă invităm să vă implicați activ în sesizarea oricărui fapt ce poate aduce un prejudiciu ariilor naturale protejate prin următoarele mijloace de comunicare:

Tel: 0372702242 (Luni – Joi 08:00-16:30, Vineri 08:00 – 14:00)Mail: [email protected]

În acest sens, nu uitați, conform Ordonanței de Urgență nr. 57/2007, Art.53, alin.(2), lit.m: Constituie contravenție şi se sancționează cu amendă contravențională de la 5.000 lei la 10.000 lei pentru persoane fizice și de la 30.000 lei la 60.000 lei pentru persoane juridice, accesul neautorizat cu motociclete, ATV-uri, sănii cu motor, autoturisme sau alte tipuri de autovehicule, pe suprafața ariilor naturale protejate, în afara drumurilor publice, a drumurilor forestiere pe care accesul nu este interzis prin semne sau bariere și a terenurilor special amenajate și semnalizate în acest scop”, au mai transmis reprezentanții Parcului Natural Apuseni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel