Urmărește emisiunea live


Turiști prinși la vamă cu nisip furat de pe plajele din Sardinia. S-au descoperit 22 de kilograme în bagajele oamenilor

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels

22 de kilograme de nisip de pe plajele din Sardinia au fost găsite de vameşi în bagajele turiştilor

Oficialii vamali italieni au descoperit în bagajele turiştilor, în a doua jumătate a lunii iulie, 22 de kilograme de nisip, pietre şi scoici, furate de pe plaje din Sardinia, au declarat marţi surse citate de agenţia ANSA.

Vameşii şi paznicii de pe aeroportul din Alghero au recuperat zece kilograme de nisip, şapte kilograme de pietricele şi cinci kilograme de scoici colectate de pe plajele emblematice din nordul insulei între 15 şi 30 iulie, scrie Agerpres.

Printre turişti, care au părăsit Aeroportul Alghero - Riviera del Corallo, s-au numărat români, polonezi, suedezi, spanioli, sârbi şi italieni, au precizat oficialii. Au fost aplicate amenzi cuprinse între 500 şi 3.000 de euro, iar nisipul şi alte materiale colectate ilegal de pe litoral au fost confiscate, notează ANSA.

Citește și:

Cum pot călători minorii români în străinătate. Ce spun avocaţii şi juriştii: Ghid complet

Echipa de avocaţi şi jurişti de la Asociaţia "Justiţie pentru minori" a redactat un Ghid util cu sfaturi de călătorie.

Pe lângă situaţia cea mai des întâlnită, când minorii sunt însoţiţi în călătorie de ambii părinţi, în ghid sunt cuprinse şi informaţii deplasarea cu minorii în străinătate, în contextul în care minorul e însoţit doar de un părinte sau avem în vedere familiile care au trecut print-un proces de divorţ, scrie Rador.

Aşadar, cum procedăm pentru a putea călători împreună cu minorii în afara ţării? Iată ghidul cu cele mai frecvente situaţii, grupate simplu, într-o listă cu întrebări şi răspunsuri

Ce documente trebuie să aibă un minor român, care călătoreşte cu ambii părinţi

În situaţia în care minorul călătoreşte împreună cu ambii părinţi, este necesar să aibă un document individual de călătorie valabil. Asiguraţi-vă dinainte că acestea nu vor expira în timpul călătoriei!

Dacă un minor român călătoreşte doar cu un părinte, avem nevoie de acordul celuilalt părinte?

Da! Pentru a putea călători cu copiii în afara României, în concediu, avem nevoie de acordul celuilalt părinte.

Care este procedura în cazul minorilor care au domiciliul/reşedinţa în străinătate

În cazul minorilor care au domiciliul/reşedinţa în statul de destinaţie, nu mai este necesară prezentarea declaraţiei părinţilor/tutorilor! Însoţitorul va prezenta la controlul de frontieră documentele care atestă faptul că minorul se deplasează în statul de domiciliu/reşedinţă.

În situaţia în care minorul este însoţit de o terţă persoană (alta decât părinţii sau reprezentantul legal), însoţitorul trebuie să prezinte certificatul de cazier judiciar şi, după caz, actul din care să rezulte calitatea de persoană desemnată din cadrul unei societăţi comerciale autorizate, în condiţiile legii, să desfăşoare activităţi de transport internaţional de persoane.

Ne putem deplasa cu copiii în baza unui Titlu de călătorie?

Da. Mai întâi să clarificăm ce este un Titlu de călătorie! Este documentul care se eliberează de misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale României cetăţenilor români aflaţi în străinătate care nu mai posedă document de călătorie valabil,. Important! E valabil doar pentru ca titularul să se întoarcă în ţară (România).

Ce documente trebuie să avem, când un minor român călătoreşte doar cu un părinte şi unde se obţine?

Declaraţia pentru ieşirea minorului din ţară e cunoscută şi sub numele de "procură pentru copil minor". Este un act necesar la frontieră pe care părintele ce nu îl însoţeşte pe minor în călătoria în afara ţării trebuie să-l facă la notariat sau, dacă se află în străinătate, la Consulatul/Ambasada României. Cu toate acestea există şi unele excepţii. Citește mai departe>>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel