Turist olandez de 62 de ani, accidentat în munții Bucegi. Nu s-a mai putut deplasa

Un turist olandez în vârstă de 62 de ani, care s-a accidentat, miercuri, în munţii Bucegi, a fost transportat cu targa cinci kilometri de jandarmii montani şi salvamontişti, a informat Inspectoratul Judeţean de Jandarmi (IJJ) Dâmboviţa.

"Miercuri, 18 septembrie, în urma unui apel telefonic prin SNUAU 112, jandarmii de la Postul Montan Zănoaga şi salvamontiştii au intervenit în Munţii Bucegi, în sprijinul unei persoane accidentate. Bărbatul, cetăţean olandez, în vârstă de 62 de ani se afla într-o drumeţie pe bicicletă împreună cu mai mulţi prieteni pe traseul montan Valea Dorului - Bolboci, cu un grad de dificultate mediu (marcat cu cruce galbenă). La un moment dat, din cauza neatenţiei, a căzut şi s-a accidentat fiind în imposibilitatea de a se mai deplasa", a precizat Jandarmeria.

Posibilă fractură la piciorul stâng 

Potrivit IJJ Dâmboviţa, ajunşi la faţa locului, jandarmii montani şi salvamontiştii i-au acordat turistului măsurile de prim-ajutor deoarece aceasta prezenta o posibilă fractură la piciorul stâng şi era panicat. Din cauza traseului greu accesibil cu autoturismul, salvatorii montani au transportat bărbatul accidentat pe o distanţă de aproximativ cinci kilometri cu o targă, până la DJ 714, în apropierea cabanei Bolboci, de unde a fost preluat de un echipaj SMURD şi transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte.

Turiştii aflaţi în dificultate în zona Masivului Montan Bucegi sunt sfătuiţi să apeleze numărul unic de urgenţă 112 sau numerele de telefon 0749.058037/ 0749.034639 pentru a solicita sprijinul imediat al jandarmilor montani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel