Turist iranian, rătăcit pe Platoul Bucegi. Este căutat de 15 salvatori montani

Un bărbat de 53 de ani din Iran este căutat luni seara de salvamontişti, după ce s-a rătăcit pe Platoul Bucegi.

15 salvamontişti din Buşteni, Prahova şi Dâmboviţa caută de la ora 16,30 un turist rătăcit pe Platoul Bucegi. Bărbatul de 53 de ani din Iran a urcat de dimineaţă cu telecabina şi a început să se plimbe la întâmplare pentru că nu cunoştea zona şi nu avea niciun obiectiv de atins. Undeva a alunecat pe zăpadă, s-a lovit la cap şi a rămas inconştient. Când s-a trezit era aproape întuneric şi nu ştia unde se află. A sunat un prieten şi i-a povestit tot. Acesta a dat alarma, se arată pe pagina de Facebook a Salvamont Buşteni.

În urmă cu puţin timp, salvamontiştii au găsit o urmă care ar putea conduce la găsirea turistului. În urmă cu câteva minute salvatorii au găsit o urmă proaspătă şi acum o urmează în speranţa că vor găsi victima în viaţă, au precizat reprezentanţii Salvamont. 

VEZI ȘI - Un turist a rămas agățat de un copac, în prăpastie, pe Jepii Mici. Salvamont: Fără echipament, fără antrenament și fără să cunoască traseul 

Salvamontiștii prahoveni au efectuat o acțiune de salvare contra cronometru, după ce un turist a căzut pe Jepii Mici din Munții Bucegi.

Un turist a căzut pe potecă, pe traseul Jepii Mici, din Bucegi, și a rămas proptit într-un copac.

„Acțiune in desfășurare pentru salvarea unui bărbat de 41 de ani din București care a căzut din poteca Jepii Mici.

Fără echipament, fără antrenament și fără să cunoască traseul, acesta a început sa urce pe munte cu soția și copilul, cu toate ca era foarte târziu.

În prima parte a traseului bărbatul a alunecat și a căzut din poteca mai bine de 10 metri. Printr-o minune s-a oprit pe o pantă foarte înclinată, deasupra unei săritori de peste 20 de metri, de unde de-a lungul anilor, nu a scăpat nimeni cu viață.

Soția acestuia a sunat disperata după ajutor, iar salvamontiștii din Bușteni și Prahova au pornit într-o cursă contra cronometru, doar că traficul de pe DN1 a făcut ca deplasarea acestora să fie aproape imposibilă. Salvatorii au fost nevoiți sa stea în coloană ca oricare participant la trafic, pentru ca Autoritățile Statului nu le-au aprobat legea folosirii semnalelor luminoase și acustice în caz de urgență.

Astfel bărbatul care abia se ținea ar fi putut cu ușurință să-și piardă viața, iar ca el au fost sute de victime de-a lungul anilor, a căror viață a atârnat de un fir de păr, doar pentru că guvernanții au ignorat aprobarea acestei legi ani la rând.

Din fericire rapiditatea deplasării echipei de salvare în teren accidentat, a făcut ca încă o viață de om să fie salvată în ultimul moment.“, au scris pe Facebook cei de la Salvamont Bușteni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel