UPDATE Turistul căzut în prăpastia de 60 de metri, recuperat și transportat la spital în stare gravă

Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ

Un turist, venit din Cehia, a fost rănit grav după ce a căzut cu ATV-ul într-o prăpastie de 60 de metri din Maramureș. 

UPDATE:  Turistul ceh căzut într-o râpă a fost recuperat în urma unei operaţiuni de salvare derulată de Salvamont Maramureş, în noaptea de duminică spre luni, se află sub îngrijiri medicale la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Baia Mare, au precizat reprezentanţii unităţii medicale.

Conform acestora, turistul, un motociclist ceh care participa în judeţul Maramureş la parcurgerea unu traseu off-road, a suferit multiple politraumatisme şi un traumatism cranio-cerebral.

Directorul Salvamont Maramureş, Dan Benga, a declarat, pentru Agerpres, că motociclistul ceh a căzut într-o râpă de la aproximativ 60 de metri, iar salvarea acestuia a fost posibilă în urma rapidităţii echipajelor de intervenţiei şi elicopterului SMURD, care a transportat echipajul spre locul indicat.

"A fost o acţiune contracronometru din momentul în care am primit şi stabilit coordonatele de reper în teren. Şansa noastră a fost elicopterul SMURD care a putut transporta echipa de intervenţie la locul producerii accidentului cât timp aveam lumină afară (...) Operaţiunea de extragere din râpă s-a dovedit a fi un pic mai dificilă, însă după evaluarea şi stabilizarea victimei s-a procedat la scoaterea acesteia din râpă. Totul a fost destul de complicat pentru că s-a desfăşurat în timpul nopţii", a spus Dan Benga.

Potrivit acestuia, victima a fost stabilizată şi era conştientă, iar o ambulanţă l-a transportat pentru îngrijiri medicale la SJU Baia Mare.

Știrea inițială

Un bărbat din Cehia a fost rănit grav, duminică, în Maramureș, după ce a căzut într-o prăpastie adâncă de 60 de metri din zona Șugău - Vârful Țiganu, în timp ce se plimba cu ATV-ul, citează Mediafax.

Salvamontiștii din Maramureș intervin, duminică, în zona Șugău - Vârful Țiganu, pentru salvarea unui brbat din Cehia care a căzut într-o prăpastie adâncă de 60 de metri, în timp ce se plimba cu ATV-ul.

Potrivit persoanei care a făcut apelul de ajutor, bărbatul s-ar fi rănit grav la cap în cădere.

Intervine un elicopter


Au fost trimise echipele de prim raspuns ale Salvamont Maramureș iar la acțiune participă și alte echipaje de intervenție și salvare.

Potrivit salvamontiștilor, a fost cerută și intervenția unui elicopter, care a ajuns în zona menționată și identificată cu ajutorul coordonatelor GPS primite. Acesta a debarcat echipajul medical, dar din cauza întunericului a trebuit să părăsească zona.

Șeful Salvamont Maramureș, Dan Benga a declarat, corespondentului Mediafax, că este vorba despre un grup de cehi care se plimbau cu ATV-uri în zona Șugău - Vârful Țiganu, iar unul dintre ei a căzut în prăpastie.

Salvamontiștii se pregătesc să coboare în rapel la 60 de m, să îl scoatem. Nu știm care este starea sa", a spus Benga.

La fața locului au mers și vânatori, deoarece este o zonă în care sunt animale sălbatice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel