Turismul ”negru”, la Cernobîl. Dacă ai visat vreodată să vezi din aer cel mai grav dezastru nuclear din lume, acum ai ocazia

Foto: pixabay.com
Foto: pixabay.com

O experiență unică în lume va fi organizată de către o companie aeriană. 

Dacă ai visat vreodată să vezi din aer cel mai grav dezastru nuclear din lume, acum poate fi șansa ta, scriu jurnaliștii de la CNN. Pentru a comemora cea de-a 35-a aniversare a catastrofei, se oferă un tur aerian care le va oferi pasagerilor șansa de a privi în jos la Centrala Nucleară de la Cernobîl și orașul abandonat Pripyat.

Turul, operat de către Ukrainian International Airlines, va avea loc pe 25 aprilie, în ajunul datei în care Reactorul nr. 4 de la Cernobîl a explodat în 1986, trimițând un nor toxic de radioactivitate în Europa.

Cât costă o astfel de experiență

Pentru aproximativ 106 dolari, participanții vor obține un loc într-un avion de pasageri Embraer 195 care va decola de la Aeroportul Boryspil din Kiev, apoi va zbura spre nord către Cernobîl, admirând panoramele zonei de excludere din jurul centralei nucleare. 

De asemenea, compania aeriană oferă o oportunitate de ”a face o fotografie în cabină și de a face un selfie cu pilotul”. 

În timpul zborului, organizatorii spun că aeronava va rămâne peste înălțimea minimă permisă de 900 de metri deasupra Cernobîl-ului, ajungând cât mai aproape de centrala nucleară fără a compromite siguranța.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel