Turismul în România, susţinut de Fondul de garantare a serviciilor

Constituirea Fondului pentru garantarea serviciilor turistice creează, în acest moment, premisele necesare dezvoltării turismului românesc pe baze solide, apreciază reprezentanţii Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR).

"Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România a luat notă de noul pas făcut în direcţia îmbunătăţirii cadrului general de funcţionare a pieţei de servicii turistice odată cu adoptarea reglementărilor care privesc garantarea pachetelor de servicii turistice - Legea privind aprobarea OG 26/ 2017 pentru modificarea Ordonanţei nr. 107/ 1999. Constituirea Fondului pentru garantarea serviciilor turistice creează, în acest moment, premisele necesare dezvoltării turismului românesc pe baze solide", se arată într-un comunicat de presă.

Cu toate acestea, UNSAR consideră că, odată acest prim pas fiind făcut, este necesar ca autorităţile statului, împreună cu ceilalţi actori din piaţă, să lucreze la identificarea unor soluţii complete în care să poată fi accesate atât poliţe de asigurare, cât şi Fondul de garantare. Totodată, expertiza de aproape 20 de ani pe care industria de asigurări o are pe segmentul garantării serviciilor turistice va contribui semnificativ la construcţia unui sistem care să aducă beneficii atât pentru consumatori, cât si pentru agenţiile de turism.

În acest sens, UNSAR îşi arată disponibilitatea de a contribui activ la dezvoltarea unor instrumente eficiente, care să răspundă cât mai bine nevoilor de pe această piaţă. Ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, a declarat, la începutul acestei săptămâni, că normele de aplicare pentru Fondul de garantare a pachetelor turistice vor fi gata până la sfârşitul lunii ianuarie 2018, iar de anul viitor se va încerca realizarea unei legi speciale şi pentru crearea unui pool de asigurare, pe modelul PAID.

Potrivit ministrului, în cele mai multe ţări este obligatorie participarea la un Fond de garantare, pe lista acestor state aflându-se Danemarca, Irlanda, Franţa, Olanda şi Marea Britanie. Totodată, în Germania există poliţă de asigurare obligatorie, iar în Austria asigurare şi garanţie bancară. În contextul creării unui Fond de garantare a pachetelor turistice, ministrul a subliniat că ordonanţa a fost votată şi se află pentru promulgare la Preşedinţie.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel