Urmărește emisiunea live


EXCLUSIV  Turism românesc, criză de personal. Consultantul Mircea Drăghici: ”Vor fi schimbări”

Traian Bădulescu și Mircea Drăghici, consultanți în turism au discutat la DC News despre situația din turismul românesc.

Mircea Drăghici a tras un semnal de alarmă în ceea ce privește lipsa de personal cu care se confruntă turismul românesc, fapt pentru care mulți antreprenori se orientează spre piața din Asia. Totodată, acest lucru va aduce schimbări importante.

”Foarte mulți proprietari de hoteluri din România încep să aducă personal de acolo. La Poiana Brașov e deja un hotel care a adus personal din Asia și chiar și pe litoral tot mai mulți încearcă să aducă personal calificat din Asia.

Aceasta e o tendință, lipsa personalului. Lipsa personalului și calificat și fizică. Au plecat foarte mulți în străinătate să lucreze. Această migrație este în toate domenile, nu doar în turism, vedem și partea sistemului medical. Cred că va fi o schimbare și pe partea de servicii.

Vom vedea poate mai puține restaurante clasice pentru că nu prea mai sunt ospătari și vom vedea tot mai multe pe sistemul de bufet suedez unde singur te duci și îți iei de pe platou ceea ce vrei. Nu mai e un personal atât de excedentar care să vină să-ți aducă comanda.

Nu mai există numeric forța care să facă acest job. E ca și la cameriste. E o mare problemă și acolo, nu vorbim numai de posturile de servire. Să ne întrebăm ce s-ar întâmpla dacă nu ar mai fi cameriste. S-ar închide toate hotelurile”, a precizat consultantul în turism Mircea Drgăghici la DC News.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel