Turiști, inclusiv 20 de copii, evacuați pe jos din stațiunea Parâng

Un grup de 30 de persoane, format din 20 de copii și 10 adulți, este evacuat pe jos, duminică, din stațiunea Parâng, cu ajutorul salvamontiștilor și jandarmilor montani, după ce a nins foarte mult, iar accesul spre zona turistică s-a blocat din cauza zăpezii, care depășește 80 de centimetri, și a vântului puternic.

Inițial, s-a decis ca operațiunea să se desfășoare cu ajutorul telescaunului care face legătura între stațiune și Petroșani, dar întreruperile dese ale energiei electrice au schimbat planurile echipelor de salvare care au hotărât ca grupul să plece pe jos spre Cabana Rusu, a declarat, pentru Agerpres, șeful Serviciului Public Județean Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean.

Copiii și ceilalți turiști nu mai pot fi coborâți din stațiunea Parâng cu telescaunul, pentru că energia electrică se întrerupe. Grupul va coborî pe jos, ajutat de echipele de salvamontiști și jandarmi montani. Vom avea echipe de salvatori în fața și la spatele grupului care va coborî în coloană, a spus Bodean.

Acțiunea este îngreunată de stratul de zăpadă și de vânt, apreciindu-se că cei aproximativ 3 kilometri vor fi parcurși în siguranță până la căderea serii.

Grupul a ajuns la un punct intermediar alături de jandarmii montani și salvamontiști. Acțiunea se desfășoară în condiții bune. Pe drum vor fi întâmpinați de un ATV și de alte mijloace de transport. Problema cea mai mare o pune vântul, a explicat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi Hunedoara, maior Nicolae Răducu.

Cei 30 de copii și adulți vor fi întâmpinați la Cabana Rusu cu ceai cald, dar și de o ambulanță SMURD, pregătită să acorde primul ajutor în caz de nevoie.

În stațiunea Parâng se aflau duminică 20 de copii care participau la o tabără de nutriție. Ei ar fi trebuit să ajungă acasă în cursul zilei, dar ninsoarea de 80 de centimetri și viscolul au blocat orice cale de acces spre stațiune. La cabanele din stațiune se mai aflau și turiști care au urcat cu mașinile, dar apoi nu au mai putut coborî în Petroșani din cauza drumului acoperit cu zăpadă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel