Turiști, atacați de albine, de urgență la spital. Salvamontiștii au intervenit

Salvamontiştii din Buşteni au intervenit, în această seară, pentru preluarea de pe munte, pe Valea Jepilor, a patru persoane atacate de un roi de albine sălbatice, urmând să fie transportate la Spitalul din Sinaia de un echipaj de ambulanţă.

Şeful Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc, a declarat pentru AGERPRES că este vorba de două femei, de 24 şi 25 ani şi doi bărbaţi, de 26 şi 28 ani, care se aflau pe traseul spre Platoul Bucegi când au fost atacaţi de un roi de albine sălbatice.

Gheorghe Haiduc a precizat că evenimentul este neobişnuit pentru această perioadă a anului şi în condiţii meteo de vreme rece şi ninsoare iminentă.

"Salvamontiştii din Busteni intervin pentru acordarea primului ajutor medical şi salvarea unei persoane cu probleme medicale pe Valea Jepilor în urma unui eveniment mai puţin obişnuit pentru aceasta perioadă şi în condiţiile meteo din zonă. Astfel, la o temperatură exterioară apropiată de doar 2-3 grade, vizibilitate redusă aproape la zero, condiţii de ninsoare iminentă, un grup de patru persoane a fost atacat de un roi de albine sălbatice", a scris pe Facebook Gheorghe Haiduc.

Cele patru persoane au fost însoţite de salvamontişti până la Piatra Arsă, de unde au fost preluate de un echipaj de ambulanţă, care le transportă la Spitalul din Sinaia.

Potrivit Serviciului Judeţean de Ambulanţă Prahova, trei dintre persoane prezintă reacţii alergice post înţepături de insecte şi una a suferit un atac de panică, toate fiind conştiente şi stabile hemodinamic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel