Turcia-UE. Ankara se sucește în privința Uniunii Europene

Austria ar trebui să revină asupra "politicii greșite" privind aderarea Turciei la Uniunea Europeană, a declarat vineri ministrul turc de externe, Mevlut Cavusoglu, citat de Reuters. Declarația vine după ce președintele Erdogan a spus de mai multe ori că aderarea la UE i-a devenit indiferentă. 

Șeful diplomației de la Ankara a declarat, cu ocazia întâlnirii cu omologii săi europeni, reuniți în Malta, că a simțit o "atmosferă pozitivă" din partea unor parlamentari europeni proeminenți cu privire la negocierile de aderare, iar dialogul dintre Turcia și UE va continua.

Austria cere de mai multă vreme blocarea definitivă a candidaturii Turciei la Uniune, dar alte state europene s-au manifestat mai prudent. Vineri, în Malta, ministrul austriac de externe, Sebastian Kurz, a pledat încă o dată în acest sens, relatează AFP. Omologul său german, Ministrul de externe german, Sigmar Gabriel, s-a pronunțat însă ferm împotrivă, în pofida îngrijorărilor europenilor generate de situația drepturilor omului în această țară.

Reuters observă că Europa are nevoie ca Ankara să țină sub control fluxul de refugiați și migranți din Orientul Mijlociu, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel