Turcia susține că a distrus o instalație de arme chimice în Siria, noaptea trecută

 Turcia a afirmat sâmbătă că a distrus în cursul nopţii o 'instalaţie de arme chimice' a regimului de la Damasc în nord-vestul Siriei, ca represalii la loviturile aeriene de joi în care fost ucişi mai mult de 30 de soldaţi turci, transmite AFP.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, forţele turce au distrus 'o instalaţie de arme chimice situată la 13 km la sud de Alep, precum şi un mare număr de alte ţinte ale regimului', le-a declarat jurnaliştilor un responsabil turc de rang înalt, sub rezerva anonimatului şi fără a oferi alte detalii, relatează Agerpres.

Turcia a suferit joi pierderi grele, după săptămâni de tensiuni în creştere la Idlib între forţele turce şi cele ale regimului sirian, care s-au înfruntat de mai multe ori de la începutul lunii.

După moartea a cel puţin 33 de soldaţi turci, Rusia, aliată a regimului sirian, a acuzat vineri trupele Ankarei că s-au aflat printre unităţile combatante ale grupărilor teroriste.

Bombardamentele sângeroase de joi ridică la cel puţin 53 numărul militarilor turci ucişi în Idlib începând cu 1 februarie.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel