Turcia susține că i s-a declarat război

Înregistrarea unei discuții la nivel înalt despre securitatea națională și publicarea ei pe internet echivalează cu o declarație de război, a declarat, vineri, ministrul de Externe al Turciei, Ahmet Davutoglu, citat de The Hurryet Daily News.

"Înregistratea premierului, a miniștrilor și a înalților oficiali este o declarație de război împotriva Republicii Turce", le-a spus Davutoglu jurnaliștilor.

Davutoglu a reacționat după apariția pe internet a unei înregistrări în care șeful serviciului secret, Hakan Fidan, ministrul de Externe, Ahmet Davutoğlu, subsecretarul ministrului de Externe, Feridun Sinirlioğlu, și generalul Yașar Güler puteau fi auziți vorbind, potrivit presei turce, despre înarmarea rebelilor sirieni și atacare teritoriului Turciei pentru a justifica o intervenție militară în țara cu care se învecinează la sud. Autenticitatea înregistrării nu a putut fi confirmată.

"După întâlnire, au fost luate precauții militare pentru a proteja Mormântul lui Suleiman Șah din Siria. Cei care au publicat înregistrarea vor ca Republica Turcă să pară una slabă care să nu-și ia precauții pentru a proteja mormântul lui Suleiman Șah", a mai spus șeful diplomației.

"Vrem să-i spunem națiunii noastre și tututor cetățenilor că reputația statului este reputația nostră a tuturor și că securitatea statului este securitatea tuturor. Ori exercițiu care se aseamănă spionajului este un atac la securitatea statului. Atacatorii vor fi aspru penalizați", a promis Davutoglu.

La data de 30 martie au loc alegeri locale în Turcia.
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel