Turcia răspunde amenințărilor Rusiei, legate de rachetele Patriot de la granița cu Siria

ahmed_davutoglu
ahmed_davutoglu

Eventuala desfăşurare de rachete Patriot de către NATO în Turcia, la graniţa cu Siria, are un caracter pur defensiv, a declarat şeful diplomaţiei turce, Ahmet Davutoglu.

,,Acesta este un sistem de apărare, nicio ţară şi mai ales Rusia nu trebuie să-şi exprime îngrijorarea", a spus Ahmet Davutoglu în cadrul unei conferinţe de presă.

Ministrul turc a explicat că ţara sa are o frontieră de 900 km cu Siria, aflată în mijlocul unui război civil, şi a fost victima ,,violării frontierei sale" de către Damasc. Obuze siriene care au căzut în Turcia luna trecută au ucis cinci civili, provocând riposta armatei turce. ,,Rusia ştie foarte bine că rachetele Patriot sunt pur defensive", a adăugat el.

 Rusia a avertizat vineri în legătură cu desfăşurarea de rachete Patriot în Turcia, care riscă, potrivit Moscovei, să provoace un ,,conflict armat grav".

Turcia a solicitat oficial miercuri desfăşurarea de rachete antiaeriene şi antirachete Patriot de ţările membre NATO de-a lungul frontierei cu Siria. SUA şi Franţa s-au declarat în principiu favorabile acestei cereri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel