Turcia, mișcare șoc, după protestele violente din SUA. Chirieac: Cred că e prima dată

Proteste SUA
Proteste SUA

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat evenimentele violente din SUA și a vorbit despre mandatul preluat de Joe Biden astăzi.

"Cred că e prima dată"

"Mandatul lui Joe Biden începe pe un fond profund defavorabil. "Cel mai şocant", dacă vreţi, a fost comunicatul de presă al Agenţiei Anadolu din Turcia lui Recep Tayyip Erdogan, cel cu grave derapaje dictatoriale. Cheamă toate părţile implicate în SUA la masa negocierilor şi îndeamnă la calm şi dialog. Sigur, aici e vorba despre Turcia. Şi alte state europene şi-au manifestat preocuparea faţă de situaţia din SUA.

Cred că e prima dată când alte state din cercul occidental sau din afara lui, cum este cazul Turciei, îşi manifesta îngrijorarea vizavi de mersul democraţiei din SUA. Asta este situaţia! În mod deschis, preşedintele Trump este acuzat că a încercat să organizeze o insurecţie. Avem vărsare de sânge, iar femeia împuşcată, după cum ştim cu toţii, este un veteran al US Air Force, este un erou american. Este şocant şi, pentru americani, lucrul acesta nu va trece neobservat", a declarat analistul politic Bogdan Chirieac, la Antena 3.

"Avem un preşedinte american, Joe Biden, pe care sistemul l-a purtat pe aripi pentru a câştiga aceste alegeri. Un vicepreşedinte foarte puternic, pe doamna Kamala Harris, care pare că are şi pregătirea necesară, şi dorinţă, şi starea fizică corespunzătoare pentru a îndeplini o funcţie de o asemenea răspundere. Este  un moment dificil pentru America, dar se va descurca", a mai spus analistul politic.

Trump acceptă transferul de putere către Biden, după ce a acuzat fraude

"Lumea întreagă spunea ieri în timpul violentelor că nu mai există nicio şansă pentru Donald Trump de a opri transferul. Donald Trump, după ceasul al doisprezecelea, îşi accepta înfrângerea. Nu se mai putea! Dacă există o şansă cât de mică - foarte mulţi congresmeni americani urmau să conteste rezultatul voturilor în Parlament - după ce au izbucnit manifestaţiile violente, nu mai există nicio şansă. Ce s-a întâmplat ieri a fost de la un capăt la altul împotriva lui Donald Trump", a spus Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel