Turcia: Merkel, transformată în Hitler, într-un fotomontaj de pe prima pagină a unei publicații

Un cotidian turc a publicat luni pe prima pagină un fotomontaj care o prezintă pe Angela Merkel cu mustaţa lui Adolf Hitler şi în uniformă nazistă, reproşându-i cancelarului federal german criticile la adresa Ankarei, informează AFP. 

Acest instantaneu aminteşte de cel publicat în urmă cu un an de un alt cotidian proguvernamental Gunes, în perioada de vârf a tensiunilor dintre Germania şi Turcia, când preşedintele Recep Tayyip Erdogan nu ezita să-i acuze pe liderii germani să recurge la 'practici fasciste', stârnind o mare iritare din partea Berlinului. 

'Suntem îngrijoraţi de această mentalitate', titra luni cotidianul ultraconservator şi proguvernamental Yeni Akit, reproşându-i Angelei Merkel că face' cu fiecare ocazie declaraţii împotriva Turciei'. 

Publicaţia denunţă în special un apel pe care îl atribuie cancelarului federal în vederea eliberării a doi soldaţi greci plasaţi în detenţie după ce au intrat pe teritoriul turc din eroare, patrulând la frontieră, caz care a tensionat şi mai mult relaţiile dintre Ankara şi Uniunea Europeană. 

Îngrijorare 

De asemenea, Yeni Akit acuză Germania că 'a primit' pe teritoriul său numeroşi 'terorişti', referindu-se la Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), la susţinătorii predicatorului Fetullah Gulen sau la membrii unui grupuscul de extremă stânga. 

'Şi noi de asemenea suntem îngrijoraţi de această mentalitate, care se traduce printr-o susţinere acordată terorismului şi tăcere faţă de atacurile asupra moscheilor', notează acid cotidianul turc. 

Agresiuni împotriva Turciei 

De la începutul anului, în jur de 30 de clădiri, în special religioase, ale comunităţii turce au fost vandalizate sau incendiate în Germania. Reprezentanţi ai musulmanilor din Germania au cerut în urmă cu două săptămâni mai multă susţinere din partea autorităţilor şi a societăţii, în faţa recrudescenţei acestor atacuri. 

Potrivit autorităţilor, acestea trebuie imputate grupărilor rasiste sau organizaţiilor kurde ce acţionează care acţionează ca represalii la operaţiunile militare ale Ankarei în Afrin, împotriva miliţiilor kurde din Siria. 

Publicarea acestui fotomontaj pe prima pagină din Yeni Akit survine în condiţiile în care Turcia şi Germania au iniţiat de la începutul anului o încălzire a relaţiilor lor, puternic tensionate după puciul eşuat din iulie 2016, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel