Turcia, lovitură pentru SUA. Decizia împotriva Iranului, criticată de Ankara

Turcia a condamnat marţi recentul anunţ al SUA referitor la includerea pe lista organizaţiilor teroriste a Corpului Gărzilor Revoluţionare din Iran, considerând că această decizie creează instabilitate în regiune, transmite AFP.

Decizia adoptată în privinţa "armatei oficiale a Iranului (...) este de neînţeles" a reacţionat în faţa presei ministrul turc al afacerilor externe Mevlut Cavusoglu.

"Acest gen de decizie va deschide calea instabilităţii în regiunea noastră", a adăugat şeful diplomaţiei turce.

Ministrul Cavusoglu a criticat de asemenea sancţiunile parţiale impuse Iranului de SUA şi presiunile exercitate pentru ca şi alte state să le urmeze exemplul.

Washington a anunţat luni includerea Corpului Gărzilor Revoluţionare din Iran, armata ideologică a regimului iranian, pe lista neagră a organizaţiilor teroriste străine.

Iranul a denunţat imediat un "eşec periculos al SUA în regiune" şi a anunţat că din acest moment consideră regimul american un "stat sponsor al terorismului", iar forţele americane din Orientul Mijlociu drept "grupări teroriste".

Corpul Gărzilor Revoluţionare iraniene constituie o armată paralelă a cărei influenţă depăşeşte sfera militară, extinzându-se asupra economiei şi politicii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel