Turcia ia în considerare o decizie 'letală' privind câinii vagabonzi neadoptați

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Guvernul Turciei are în vedere modificarea unei legi despre protecţia animalelor cu scopul de a permite eutanasierea câinilor fără stăpân, dacă aceştia nu sunt adoptaţi într-o anumită perioadă, potrivit unor relatări din media locale, citate de DPA.

Activiştii pentru drepturile animalelor şi ONG-urile au adus numeroase critici joi amendamentul propus, solicitând guvernului să retragă proiectul.

Populaţia de câini fără stăpân nu poate fi controlată prin uciderea sau colectarea lor, a zis Ahmet Kemal Senpolat, şeful organizaţiei turce pentru drepturile animalelor Haytap, pentru DPA.

Vânzările de animale de companie trebuie interzise, iar câinii vor trebui sterilizaţi în mod regulat, pentru o soluţie de durată, a completat el. De asemenea, autorităţile ar trebui să sancţioneze abandonul animalelor, a subliniat Baroul din Istanbul. Câinii sunt adesea abandonaţi în timpul sezonului de vară, în special în regiunile de vacanţă.

Proiectul de lege dorește ca autorităţile locale să plaseze câinii fără stăpân în adăposturi. Mai mult, câinii care nu sunt adoptaţi în decurs de 30 de zile să fie eutanasiaţi "fără durere", prin injecţie letală, a transmis postul NTV, citând surse din partidul de guvernământ AKP.

Grupul pentru drepturile animalelor Haytap spune faptul că există cinci până la şapte milioane de câini fără stăpân în Turcia. Organizaţia subliniază că actuala capacitate a adăposturilor de animale este inadecvată.

Activiştii pentru drepturile animalelor doresc castrarea sau sterilizarea direcţionată, vaccinarea şi eliberarea câinilor înapoi în zona de origine pentru o soluţie durabilă.

În exemple similare din regiune, câinii sănătoşi din România pot fi eutanasiaţi pe baza unei legi din anul 2013, aminteşte DPA. Legea impune municipalităţilor să aibă grijă de câinii capturaţi în adăposturi de animale doar 14 zile. Ulterior, se pot eutanasia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel