Turcia blochează accesul la Youtube

erdogan dece
erdogan dece

Turcia blochează accesul la Youtube, după ce în urmă cu o zi o instanță turcă a suspendat interzicerea Twitter-ului, rețeaua de socializare pe care nu o agreeză premierul Recep Tayyip Erdogan, transmite BBC.

Decizia a fost luată la câteva ore de la apariția pe Youtube a înregistrărilor unor discuții între înalți demnitari responsabili cu securitatea națională, printre care și ministrul de Externe. Ei vorbeau despre situația din Siria, țară care se învecinează cu Turcia. Mai multe înregistrări fără consimțământul actorilor au fost publicate în ultimele săptămâni pe Youtube. În unele putea fi auzit și fiul lui Erdogan, Bilal, care încerca să cumpere mai multe insule. Opozanții politici spun că tranzacția urmărea spălarea unor sume de bani.

La data de 30 martie au loc alegeri locale în Turcia, iar șase zile mai târziu oamenii sunt chemați la urne pentru scrutinul parlamentar.

Premierul Erdogan acuză rețelele socializare de dezinformare. 

Directoratul Telecomunicațiilor Turciei și-a folosit pentru prima oară autoritatea cu scopul blocării site-ului Youtube, fără ordin judecătoresc, scrie presa turcă.

"După analize tehnice și considerații legale bazate pe legea nr. 5651, o măsură administrativă a fost luată pentru acest website (youtube.com), potrivit decizie nr. 490.05.01.2014, datată din 27/03/2014 of Telekomunikasyon Iletișim Bașkanligi", se arată în anunțul postat pe site-ul TIB.

Interzicerea Twitterului a fost suspendată la data de 26 martie de o decizie administrativă a unei instanțe. TIB are la dispoziție 30 de zile să deblocheze site-ului, conform legilor turce.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel