Turcia: zeci de foști angajați ai Ministerului de Externe arestaţi

Alegeri Turcia
Alegeri Turcia

Poliția turcă arestează nu mai puţin de 121 de foști angajați ai Ministerului de Externe, pentru presupuse legături cu Gulen.

Poliția turcă a început, joi, o amplă operațiune pentru arestarea a 121 de foști angajați ai Ministerului de Externe pentru presupuse legături cu clericul Fethullah Gulen din SUA, acuzat de Ankara că a orchestrat tentativa de lovitură de stat de anul trecut, a relatat agenția de presă de stat Anadolu, citată de Reuters şi preluată de Agerpres.

Echipe ale poliției antitero au desfășurat raiduri simultane în 30 de provincii pentru a-i prinde pe suspecți, unii fiind acuzați că au folosit ByLock, o aplicație de mesagerie criptată despre care guvernul spune că a fost utilizată de rețeaua lui Gulen, precizează sursa citată.

În cadrul campaniei de reprimare declanșate după puciul eșuat, peste 50.000 de persoane au fost arestate, așteptând să fie judecate, pentru presupuse legături cu Gulen, în timp ce alte 150.000 de persoane au fost demise sau suspendate din funcții în armată, precum și în diverse sectoare publice și private.

Angajații ministerului au fost anterior demiși tot din cauza presupuselor legături cu predicatorul islamic, care trăiește într-un exil autoimpus în Pennsylvania. El neagă orice implicare în tentativa de puci din iulie 2016.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel