Turcia amenință UE. "Vom obligați să..."

Turcia amenință acordul asupra migranților încheiat în acest an cu Uniunea Europeană, dând un ultimatum blocului de 28 de membri să acorde scutire de vize pentru cetățenii turci până în octombrie.

"Dacă nu se ajunge la o liberalizare a vizelor, vom fi obligați să ne distanțăm de acordul asupra returnării migranților din 18 martie", a declarat ministrul de externe Mevlut Cavusoglu ziarului german Frankfurter Allgemeine Zeitung, în remarci publicate luni. 

El a adăugat că guvernul turc așteaptă o dată precisă a liberalizării vizelor. 

Acces fără vize în UE — recompensa principală pentru colaborarea Ankarei în oprirea fluxului de migranți în Europa — a făcut obiectul unor întârzieri din cauza unei dispute asupra legislației antiteroriste turce și reprimării lansate de Ankara după puciul eșuat, printre criteriile neîndeplinite pentru ridicarea vizelor, amintește Agerpres.

UE a ajuns la un acord amplu cu Turcia în martie vizând oprirea fluxului de migranți și a solicitanților de azil care încearcă să ajungă în bloc. În schimb, blocul a fost de acord să plătească pentru proiecte pentru refugiați în Turcia și a oferit perspectiva de a călători fără vize pentru cetățenii turci care vizitează UE, printre alte beneficii. 


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel