Turcia, aderare la UE. Comisia Europeană blochează Ankara

Acțiunile autorităților turce fac 'imposibilă' aderarea Turciei la Uniunea Europeană (UE), a estimat luni executivul european, după ce cancelarul federal al Germaniei, Angela Merkel, a cerut suspendarea negocierilor de aderare a Turciei la UE, exprimându-și convingerea că această țară nu va deveni niciodată membră a Uniunii, informează Reuters.

Citând o declarație de săptămâna trecută a președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, înainte de comentariul făcut de Angela Merkel în campania electorală din Germania, purtătorul de cuvânt al Comisiei a declarat în cadrul unui briefing de presă ordinar: 'Turcia se îndepărtează cu pași gigantici de Europa și acest lucru face imposibilă aderarea Turciei la UE'.

Totodată, el a subliniat că orice decizie privind suspendarea îndelungatului proces în vederea aderării Turciei la UE va fi luat de cei 28 de membri ai blocului comunitar, nu de Comisia Europeană.

Negocierile de aderare a Turciei la UE au început în 2005, dar se află într-un punct mort din cauza evoluțiilor politice din această țară și a derivei autoritare de care este acuzat președintele Recep Tayyip Erdogan, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel