Turcia a reluat bombardamentele în zona kurdă din Siria

Turcia a reluat bombardamentele în zona kurdă din Siria  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Turcia a reluat bombardamentele în zona kurdă din Siria / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Forțele aeriene turcești au efectuat primele bombardamente din ultimul an și jumătate împotriva unei zone din nordul Siriei deținută de miliția kurdă.

„Un avion de vânătoare turc a lovit pozițiile militare ale forțelor democratice siriene (SDF) în satul Saida din mediul rural Ain Issa ... ceea ce a provocat explozii puternice”, a declarat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (SOHR). Acesta a fost primul raid aerian de la „Operațiunea Peace Spring”, a adăugat aceasta - o campanie militară din octombrie 2019 lansată de Ankara și aliații săi sirieni împotriva SDF din nordul Siriei.

Acea operațiune, întreruptă după două acorduri negociate de Ankara cu Washingtonul și Moscova, a permis Turciei să preia controlul unei „zone sigure” în Siria, cu o lungime de aproximativ 120 de kilometri și o lățime de 32 de kilometri.

Satul Ain Issa a rămas în mâinile forțelor kurde

Atacurile aeriene au loc în aceeași zi cu „ciocnirile violente” și „focul intens de rachete” pe fronturile districtului Ain Issa între forțele SDF și facțiunile sprijinite de turci, a spus SOHR, adăugând că au fost confirmate victime.

"Ciocnirile dintre cele două părți au avut loc în ultimele 24 de ore ... Forțele turce au avut dificultăți în a avansa de când SDF a distrus un tanc turc", a declarat pentru AFP directorul SOHR, Rami Abdul Rahman.

Unitățile de protecție a poporului conduse de kurzi sirieni, care formează o componentă vitală a SDF, sunt considerate de Turcia ca fiind o „ramură teroristă” a Partidului Muncitorilor din Kurdistan. Totuși, au fost și un aliat cheie pentru Statele Unite și pentru alții în lupta împotriva grupului Daesh din Siria, precizează ArabNews.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel