TURCIA a modificat condițiile de călătorie. Cine NU are nevoie de TEST PCR

Noi informații despre condițiile de călătorie în Turcia. 

”În conformitate cu ultimele măsuri instituite pentru combaterea pandemiei de COVID-19, începând cu data de 30.12.2020, toate persoanele cu vârsta mai mare de 6 ani, care se vor deplasa în Turcia pe cale aeriană, terestră și maritimă vor avea obligația de a prezenta la intrarea în Turcia un rezultat negativ al testului SARS-COV-2 PCR, efectuat cu maximum 72 ore înaintea sosirii.

Măsura nu se aplică pasagerilor aflați în tranzit.

Persoanelor care nu prezintă un test PCR cu rezultat negativ li se va aplica măsura carantinării la adresa de cazare declarată (casă, hotel etc.), iar cele care nu au un loc de cazare vor fi carantinate în unitățile de cazare stabilite de Direcția de Sănătate Publică din Turcia. Testele PCR vor putea fi efectuate în a 7-a zi a perioadei de carantină, iar rezultatul negativ va permite ieșirea din carantină a persoanei în cauză, după cea de a 7-a zi. Persoanelor depistate pozitiv în urma testării PCR li se va acorda tratamentul recomandat de Ministerul Sănătății, în conformitate cu măsurile de gestionare a pandemiei de COVID-19.

Având în vedere că s-au constatat modificări ale virusului în țări precum Marea Britanie, Danemarca și Africa de Sud, persoanele care vor sosi în Turcia din aceste țări vor trebui să prezinte un rezultat negativ al testului PCR, recoltat cu maximum 72 ore inainte, dar și să se izoleze la adresa declarată. În cazul în care la a doua testare PCR din ziua a 7-a a carantinei rezultatul va fi negativ, se va dispune ieșirea din carantină, iar în cazul rezultatului pozitiv al testării PCR, se va aplica tratamentul corespunzător. Prezenta hotărâre va fi în vigoare până la 1 martie 2021.” a anunțat Ambasada Turciei la București. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel