Turcan, în dezacord cu Lazea: Să tai salarii nu e greu, să construiești e mult mai eficient

Raluca Turcan a comentat declarațiile economistului șef al BNR, Valentin Lazea, potrivit cărora veniturile salariale ar trebui să fie diminuate sau 300.000 de angajați de la stat să fie disponibilizați.

Raluca Turcan, ministrul Muncii, a comentat declarațiile lui Valentin Lazea, economistul șef al Băncii Naționale, potrivit cărora 300.000 de salariați din sectorul public ar trebui să fie disponibilizați, sau veniturile salariale să fie reduse, cetățenii urmând să lucreze doar 4 zile din cinci:

„În primul rând, cred că atunci când vorbim de salarii, venituri, locuri de muncă, abordarea trebuie să fie un empatică și care să privească spre fiecare om. O cifră pe care un economist poate să o aibă în față reprezintă o viață și o familie în jur. Pe mine, ca reprezentat al Guvernului, mă interesează ca instituțiile statului să fie eficiente și să servească cetățeanul.

Da, în instituțiile statului, când merge la muncă, omul trebuie să fie motivat să meargă la muncă. Noi căutăm acea formulă de lege care să fie și motivantă și care să ducă și la eficientizarea instituțiilor și la apropierea lor față de cetățean, de beneficiarul serviciului public pe care oamenii îl desfășoară. Să tai nu e greu, să fie foarte clar, oricine poate să facă lucrul acesta, să construiești e mult mai dificil, iar noi ne propunem ca în România omul să fie motivat și să facă treabă de calitate“, a precizat ministrul Raluca Turcan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel