Turcan: Dragnea şi Tăriceanu, fără justificare

Liderul deputaţilor liberali, Raluca Turcan a declarat miercuri că preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului, Călin Popescu-Tăriceanu şi Liviu Dragnea, au refuzat fără nicio justificare solicitarea PNL de a aştepta avizul Comisiei de la Veneţia pe legile Justiţiei.

"Liviu Dragnea şi Călin Popescu-Tăriceanu au refuzat, fără nicio justificare, solicitarea PNL de a aştepta avizul Comisiei de la Veneţia pe legile Justiţiei. Aşa cum am avertizat de ieri, când am depus această solicitare la Birourile reunite, PSD prin liderul său şi partenerul de alianţă ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, refuză cu obstinaţie ca aceste legi atât de importante pe justiţie să fie dezbătute într-un cadru amplu, să fie realizat un studiu de impact al acestora asupra sistemului judiciar şi de asemenea să respecte Regulamentul comun al celor două Camere privind comisiile în care trebuie să se dezbată aceste proiecte", a afirmat Raluca Turcan, la Parlament.

Ea a amintit că ministrul român al Justiţiei împreună cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, au declarat, la acel moment, că este nevoie pentru aceste legi atât de importante avizul Comisiei de la Veneţia, context în care ea l-a acuzat de dublu limbaj pe Tudorel Toader.

"Se dovedeşte aşadar că ministrul Justiţiei a fost doar un simplu ambasador al şefului său de partid, că se comportă într-un mod lipsit de credibilitate faţă de Comisia Europeană printr-un dublu limbaj faţă de reprezentanţii europeni şi faţă de societatea românească şi de instituţia Parlamentului. Parlamentul este principalul for legislativ, locul unde se realizează dezbateri, locul unde se asigură crearea unui cadru coerent care să respecte toate valorile şi punctele de vedere în societate, astfel încât legile să fie mai bune. Practic, astăzi am avut o nouă dovadă a lui Liviu Dragnea şi Călin Popescu-Tăriceanu cu privire la sfidarea rolului Parlamentului, la dispreţul faţă de Comisia Europeană şi preocuparea nejustificată sau poate total justificată cu privire la dosarele de corupţie pe care le are dl Dragnea, de a elabora şi vota cât mai repede în Parlamentul României aceste legi fără avize, fără studii de impact, fără niciun argument real care să justifice timpul scurt şi varianta atât de rapidă a elaborării acestor legi", a spus deputatul PNL.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel