Turcan, atac la PSD: Nu a votat pentru profesori şi medici, ci în scop electoral

Deputatul Raluca Turcan, vicepreşedinte al Partidului Naţional Liberal (PNL), îi acuză pe social-democraţi că nu au votat majorările salariale pentru profesori şi medici, ci doar cu scop electoral. 

"PSD nu a dat un vot pentru profesori şi medici, a dat un vot pentru a-şi securiza un fotoliu în viitorul Parlament. Am încredere că cetăţenii vor înţelege care a fost miza reală a partidului condus de condamnatul Liviu Dragnea", a declarat Raluca Turcan, într-un comunicat de presă, potrivit Agerpres. 

Potrivit Ralucăi Turcan, "acţiunea din Parlament a PSD-ului este una ilegală - se încalcă legea responsabilităţii fiscal-bugetare care interzice majorarea cheltuielilor de personal sau a pensiilor în sectorul bugetar cu 6 luni înainte de expirarea mandatului Guvernului (art. 17, alin 1), respectiv înainte de alegeri". 

Citește și: Lege majorări salariale. Guvernul vrea să o atace la CCR

Vicepreşedintele PNL spune că liberalii susţin o "Lege corectă a Salarizării Unitare, care să fie aplicabilă pe termen lung bugetarilor şi care să taie acestora dependenţa de interesul electoral al politicienilor." 

PNL a mai anunţat că va depune marţi contestaţia pe votul la legea privind majorările salariale. 

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat luni Ordonanţa 20/2016 cu amendamentele aduse la comisiile de specialitate, care prevăd majorări salariale în Educaţie şi Sănătate, în medie cu 15%. Liberalii au absentat de la vot. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel