Moţiune de cenzură, Turcan: "Unde plecaţi?"

Raluca Turcan
Raluca Turcan

PSD rămâne în mod evident cel mai mare duşman al democraţiei, a declarat joi liderul deputaţilor PNL Raluca Turcan.Moţiune de cenzură: Turcan "Unde plecaţi?"

"Atât de previzibil pentru PSD. Oare unde plecaţi? Să vă susţineţi şeful pe treptele DNA? PSD rămâne în mod evident cel mai mare duşman al democraţiei şi la fel de intolerant cu libertatea de exprimare ca în anii '90. Este limpede pentru toată ţara că liderii actualei coaliţii de guvernare aleargă într-o direcţie opusă României. Acţiunile acestui Guvern sunt din ce în ce mai evident orientate împotriva interesului naţional. Se guvernează împotriva cetăţenilor, iar sfidarea şi aroganţa de care aţi ajuns să daţi dovadă au atins cote greu de imaginat. Domnilor absenţi, Dragnea şi Tăriceanu, domnule Tudose, dragi colegi, au mai fost aroganţi cu dosare penale, însă niciunul nu a îndrăznit asemeni dumneavoastră să schimbe legi şi reguli pentru a scăpa din faţa justiţiei sau de eventuale sentinţe', a spus Turcan, la dezbaterea moţiunii de cenzură.

Aceasta a adăugat că Dragnea, Tăriceanu şi Tudose vor să dea timpul înapoi, 'la practici şi modalităţi de operare dinaintea integrării în Uniunea Europeană', dar ţara, susţine ea, nu va tolera aşa ceva. 'Trăiţi cu iluzia că puteţi să umpleţi toate funcţiile publice cu agramaţi şi needucaţi, că puteţi schimba legile pentru a scăpa de propriile dosare, că vă puteţi da proprietăţi de la stat la preţuri derizorii, dar vă faceţi socoteli greşite şi veţi ajunge să daţi socoteală pentru tot ceea ce faceţi în momentul de faţă. (...) Niciun inamic al României nu ar fi reuşit să acţioneze mai eficient împotriva interesului ţării decât o faceţi dumneavoastră. Crimă politică este atunci când, la nivelul comisiilor parlamentare, audiaţi condamnaţii. De ce nu mutaţi comisiile parlamentare direct la Jilava dacă vă preocupă mai mult condamnaţii decât cei mulţi, dacă vă preocupă mai mult audierile fictive decât să faceţi legi pentru popor? Niciun lider al majorităţii, niciun ministru, niciun europarlamentar nu a luat atitudine atunci când, într-un mod securistic, au fost atacate organizaţiile nonguvernamentale, atunci când au fost iniţiate legi care să le facă viaţa un coşmar', a mai menţionat ea.

O mare parte dintre parlamentarii PSD şi ALDE au părăsit sala de plen a Parlamentului, după ce senatorul USR Ramona Dinu a început să citească moţiunea de cenzură.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel