Turbulenţele de pe pieţele financiare, avertisment global

Economie, bursă
Economie, bursă

Marile bănci centrale trebuie să se asigure că eforturile lor de a majora gradual ratele dobânzilor se dovedesc suficient de eficiente pentru a atenua pieţele financiare.

Marile bănci centrale trebuie să se asigure că eforturile lor de a majora gradual ratele dobânzilor se dovedesc suficient de eficiente pentru a atenua pieţele financiare care deja se confruntă cu turbulenţe, se arată în cel mai recent raport al Băncii pentru Reglemente Internaţionale (BIS), transmit Bloomberg şi Reuters.

Avertismentul vine după ce investitorii continuă să cumpere masiv acţiuni, încurajaţi de îmbunătăţirea economiei globale şi inflaţia scăzută. Dar nivelul ridicat al datoriilor, vulnerabilităţile din sistemul financiar şi majorarea preţurilor activelor în acest an par să sporească prudenţa Băncii pentru Reglemente Internaţionale.

'Nivelul ridicat al datoriilor, în valută şi în monedă locală, încă există. Aşa cum sunt supraevaluate şi preţurile activelor. Cu cât mai mult continuă perioada de riscuri excesive, cu atât ar putea deveni mai ridicată expunerea bilanţurilor, fiind posibile turbulenţe pe termen lung', a afirmat şeful Departamentului economic şi monetar al BIS, Claudio Borio.

Fondată în anul 1930, Banca Reglementelor Internaţionale este cea mai veche instituţie financiară internaţională. BRI este contraparte pentru tranzacţiile financiare derulate de băncile centrale. În plus, BRI serveşte şi ca forum pentru facilitarea schimburilor de opinii între instituţiile de emisiune monetară şi drept centru de cercetare economică şi monetară. De asemenea, BRI acţionează, printre altele, şi ca agent sau mandatar pentru operaţiunile financiare internaţionale.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel