Tupeu: Drapelul secuiesc ar trebui arborat în Parlament, spune liderul PCM Covasna

Preşedintele PCM Covasna, Kulcsar Terza Jozsef, salută declaraţia secretarului de stat ungar Nemeth Zsolt, care spune că maghiarii din Ungaria ar trebui să arbozeze steagul Ţinutului Secuiesc. Președintele PCM adaugă că dacă secuii ar fi respectaţi în România, drapelul lor ar fi arborat inclusiv în Parlament.

"Salut solidaritatea exprimată de Nemeth Zsolt şi consider că toată guvernele din Ungaria, nu numai cel actual, ar fi trebuit să fie solidari cu maghiarii din afara graniţelor Ungariei, pentru că există o singură naţiune maghiară”, a spus liderul PCM Covasna, potrivit Mediafax.

În opinia lui Kulcsar Terza, politicienii români nu au motive să fie indignaţi de poziţia lui Nemeth Zsolt, pentru că şi România este solidară cu românii din Republica Moldova.

"Cei din Bucureşti nu au niciun motiv să fie indignaţi, şi România sprijină românii din Republica Moldova. Vreau să subliniez că noi nu aşteptăm ca Ungaria să obţină pentru noi autonomia Ţinutului Secuiesc, ci doar să sprijine acest caz în forurile Uniunii Europene”, a spus preşedintele PCM Covasna.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel