Tunisia riscă să se "prăbușească", avertizează UE. Josep Borrell: Situaţia este foarte periculoasă

Tunisia riscă să se "prăbușească", avertizează UE. Josep Borrell: Situaţia este foarte periculoasă / Foto: Pixabay, de Olga Ozik
Tunisia riscă să se "prăbușească", avertizează UE. Josep Borrell: Situaţia este foarte periculoasă / Foto: Pixabay, de Olga Ozik

Uniunea Europeană se teme de un "colaps" al Tunisiei.

Uniunea Europeană este îngrijorată de deteriorarea situaţiei politice şi economice din Tunisia şi se teme de un colaps al ţării, a declarat luni şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, transmite Agerpres, citând AFP.

"Situaţia din Tunisia este foarte periculoasă", a avertizat el la finalul unei reuniuni a miniştrilor de externe ai UE la Bruxelles.

"Dacă Tunisia se prăbuşeşte, asta riscă să provoace fluxuri migratorii spre UE şi să antreneze o instabilitate în regiunea MENA. Dorim să evităm această situaţie", a spus Înaltul Reprezentant al UE pentru Politică Externă.

Miniştrii au cerut Belgiei şi Portugaliei să trimită reprezentanţi în misiune în Tunisia cu scopul de a efectua "o evaluare a situaţiei pentru a permite UE să-şi orienteze măsurile", a precizat el.

Josep Borrell: Preşedintele Kais Saied trebuie să semneze cu FMI 



"Uniunea Europeană nu poate ajuta o ţară incapabilă să semneze un acord cu Fondul Monetar Internaţional" (FMI), a subliniat Josep Borrell.

"Preşedintele Kais Saied trebuie să semneze cu FMI şi să pună în aplicare acordul, altfel situaţia va fi foarte gravă pentru Tunisia", a insistat şeful diplomaţiei europene.

Preşedintele Saied şi-a arogat puteri depline cu începere de la 25 iulie 2021 şi a arestat numeroase personalităţi. Principalele partide de opoziţie denunţă o "derivă autoritară" care afectează negativ tânăra democraţie apărută de pe urma primei revolte din Primăvara Arabă în 2011. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel