Tunegaru, mesaj după ministrul Educației: Nu mă las!

Profesoara Cristina Tunegaru a revenit cu o precizare privind postul său din învățământ pe care l-a pierdut.

"Dragii mei, vă mulțumesc pentru încurajările voastre și sutele de mesaje, la care încerc să vă răspund. Mulțumesc și domnului Pavel Năstase pentru implicare și aș vrea să îi transmit că este dezinformat. Pe postul pe care l-am ocupat „nu s-a întors" niciun titular; ar fi ipocrit să pretind continuitate pe un post rezervat. Postul era vacant și aveam dreptul legal să solicit continuitate sau să-l câștig din nou la concurs. Am aflat însă cu stupoare că nu pot depune cererea pentru că orele „s-au dat" unui profesor care a fost adus de la altă școală din sectorul 2. Ca urmare, unele dintre clasele mele vor studia cu al treilea profesor de română în trei ani. Ce efecte produce instabilitatea perpetuă asupra evoluției lor?

Nu cer niciun tratament special, am vrut să trag un semnal de alarmă asupra unei situații pe care o consider anormală. Știu că metodologia permite asemenea mișcări. Dacă domnul Năstase vrea să ajute cu ceva, atunci să modifice metodologia astfel încât să fie urmărit interesul elevilor și toți profesorii să concureze în condiții egale, pe merit.

[citeste si]

Am primit multe oferte din partea școlilor private. Vreau să continui în sistemul public, într-o școală în care pot aduce valoare adăugată, pentru că în școlile normale, unde părinții nu-și permit meditații la toate materiile, simt că pot să schimb niște destine. Nu mă las cu una cu două.

Edit: Un lucru pe care doar un ministru curajos îl poate tranșa: cangrena politizării educației, angajați ai sistemului aflați de fapt în slujba superiorilor pe linie politică, realitate care s-a văzut atât de limpede în ultimele zile", a scris Cristina Tunegaru pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel