Tumoră gigant, extirpată de pe fața unei femei

Alexandru Ichim / 10 feb 2020 / 23:06 Salveaza PDF Comentarii

O femeie de 61 de ani, care trăia de 18 ani cu o tumoră gigant pe față, a fost operată de medicii de la Spitalul Caransebeș.

Intervenția a fost o premieră pentru Spitalul din Caransebeș, iar viața femeii nu mai este în pericol, după operația la care a fost supusă. Potrivit reprezentanților Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș, intervenția chirurgicală a durat aproximativ patru ore și este o premieră pentru spital, scrie Mediafax. 

Femeia avea tumora de 18 ani, iar aceasta ajunsese să cântărească aproximativ 3 kilograme, pe partea stângă a feței.

Viața femeii, în pericol


Medicul Singh Bhupinder, specialist în chirurgie plastică și microchirurgie reconstructivă, este cel care a reușit să opereze tumora gigant care-i punea femeii viața în pericol.

„Este vorba de o intervenție chirurgicală de excepție, prin care medicul Singh Bhupinder a extirpat o tumoră gigant, situată la nivel maxilo - facial stânga, care a cuprins glanda parotidă, ceea ce putea duce la o pareză facială prin lezarea nervului facial. Intervenția a avut loc la o pacientă în vârstă de 61 de ani cu multiplă patologie, de epilepsie, retard mental și encefalopatie. După extirparea tumorii gigant de peste 3 kg, pacienta care purta acest calvar de 18 ani, poate spune că s-a născut a doua oară", a declarat Adrian Cican, managerul Spitalului de Urgență Caransebeș.

Potrivit reprezentanților unității medicale, femeia este în stare bună, dar va mai rămâne sub supraveghere medicală câteva zile.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23