Tulcea: Vitezomanii Deltei pot fi reclamaţi la dispeceratul Administraţiei Rezervaţiei

Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) Tulcea face un apel la agenţii economici nemulţumiţi de vitezele ambarcaţiunilor care circulă în Deltă să-i reclame pe vitezomani la dispeceratul instituţiei.

"Radarul este amplasat aleatoriu pe diferite canale şi la diferite intervale de timp. În acelaşi timp, facem un apel inclusiv la cei care sunt mult mai prezenţi pe baltă, şi mă refer la operatorii de turism, la transportatori, să semnaleze pe dispeceratul ARBDD atunci când lucrurile scapă de sub control", a declarat guvernatorul Rezervaţiei, Cătălin Ţibuleac.

El a mai spus că angajaţii ARBDD participă la acţiunile de control organizate de alte instituţii.

Ţibuleac a răspuns astfel nemulţumirilor unor operatori turistici care susţin că viteza excesivă este principala problemă în Delta Dunării.

"Sunt mii de bărci rapide care brăzdează lacurile şi canalele şi care sunt principala problemă în Deltă la ora actuală, pentru că mulţi din colegii mei nu înţeles că Delta nu este un teritoriu pe care să-l brăzdezi când vrei, la orice viteză vrei. Cred că aici autorităţile ar trebui să intervină cu amenzi foarte drastice chiar prin legislaţie", a menţionat un operator turistic, Mihai Baciu.

Viteza maximă a ambarcaţiunilor pe canalele din Rezervaţie variază de la 5 kilometri pe oră la 40 de kilometri pe oră, în funcţie de canalele şi lacurile accesate.

Depăşirea acestor viteze se sancţionează cu amenzi de până la 700 de lei pentru persoanele fizice şi de până la 1.000 de lei pentru persoanele juridice.

ARBDD a achiziţionat anul trecut, cu aproape 12.000 de euro, un pistol radar pentru depistarea vitezomanilor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel