Tulcea: Telefonul verde şi comisariatele de control din Deltă funcţionează non-stop

Comisariatele Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) şi telefonul verde al instituţiei funcţionează non-stop din această lună, a declarat miercuri, pentru Agerpres, guvernatorul Rezervaţiei, Cătălin Ţibuleac.

"Comisariatele Rezervaţiei au programul 24 de ore din 24 de la 15 august, iar pentru a avea o intervenţie imediată şi efectivă s-au încheiat planuri de acţiune comune cu instituţii din Ministerul Administraţiei şi Internelor şi cu Garda Naţională de Mediu", a afirmat Cătălin Ţibuleac.

El a mai spus că cei 12 angajaţi ai echipei mobile de control aflată în subordinea directă a guvernatorului au fost redistribuiţi la comisariatele ARBDD, astfel încât aceste entităţi au resursa materiale şi umană necesară intervenţiilor.

"TelVerde funcţionează de la 1 septembrie non-stop, dispeceratul ARBDD devenind placa turnantă în ceea ce înseamnă comunicarea între comunităţi, între comisariate, între ARBDD şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, între ARBDD şi celelalte instituţii", a menţionat guvernatorul.

Ţibuleac a afirmat că la telefonul verde al Administraţiei - 0.800.827.233 - s-au primit sesizări legate de vitezele excesive ale unor ambarcaţiuni, dar nu a putut preciza valoarea amenzilor aplicate în urma acestor reclamaţii.

Comisariatul de control integrat în Delta Dunării are drept obiective prevenirea şi combaterea acţiunilor de braconaj piscicol şi cinegetic în Rezervaţie, dar monitorizează şi evaluează şi activităţile economice din Rezervaţie. Comisariatul este împărţit în cinci districte, Tulcea-Chilia, Murighiol-Sfântu Gheorghe, Sulina, Razim-Sinoe şi Crişan.

Fosta conducere a ARBDD a decis înfiinţarea Corpului Mobil de Control, entitate aflată în directa subordonare a guvernatorului, care verifică inclusiv activitatea comisariatelor. Decizia de înfiinţare a acestuia a survenit unor reclamaţii la adresa funcţionarilor din respectivele comisariate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel