Tulcea: Sancţiuni de peste 57.500 de lei, în timpul acţiunilor 'Trruck and Bus'

Poliţiştii tulceni au aplicat aproape 100 de sancţiuni în valoare totală de peste 57.500 de lei, în perioada 13-19 mai, în cadrul acţiunii 'Truck and Bus', desfăşurată simultan în toate statele europene pentru verificarea activităţilor de transport public de persoane şi mărfuri.

Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Tulcea, poliţiştii rutieri au verificat 244 de autovehicule, dintre care 124 de autovehicule de transport marfă şi 120 de autovehicule de transport de persoane. 'În ceea ce priveşte transportul de persoane, au fost constatate patru abateri privind nerespectarea regimului legal de viteză şi 11 abateri privind neutilizarea centurilor de siguranţă', a declarat presei purtătorul d cuvânt al IPJ, Irina Manolache.

În timpul acţiunii, poliţiştii tulceni au depistat şi sancţionat conducătorii auto care efectuau transport public de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri, precum şi pe cei care transportau mărfuri, fără a respecta legislaţia în vigoare. Poliţiştii au aplicat 35 sancţiuni contravenţionale conducătorilor autovehiculelor de transport de persoane şi 61 de sancţiuni contravenţionale celor care efectuau transport de marfă, iar valoarea totală a sancţiunilor a fost de 57.539 lei. 'Astfel de acţiuni vor continua, vizând în continuare reducerea victimizării din accidente rutiere prin combaterea încălcării normelor legale privind circulaţia pe drumurile publice de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone şi transportului public de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri', se arată în comunicatul IPJ. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel