Tulcea: Pregătiri pentru decolmatarea unei zonei din portul municipiului

Administraţia Zonei Libere (AZL) va începe decolmatarea unei zone din Portul Tulcea, după ce fostul proprietar al infrastructurii portuare, Administraţia Porturilor Dunării Maritime (APDM) Galaţi, va elibera arealul în care trebuie să dragheze, a declarat, pentru Agerpres, directorul AZL, Dragoş Ioniţă.

Societatea care efectuează curse regulate pe Dunăre între Tulcea şi comunităţile din Delta Dunării, Navrom Delta SA, a renunţat de câteva zile să mai acosteze la unul din pontoanele tradiţionale de încărcare a mărfurilor, ponton aparţinând APDM, din cauza dificultăţilor pe care le întâmpinau vasele la plecarea din port.

"Plecările de la pontoane erau mai dificile pentru navele încărcate. Până acum încărcam mărfuri de la pontoanele APDM, dar am mutat navele la pontoanele noastre, unde avem adâncimea asigurată", a declarat directorul Navrom Delta, Nicolae Chichi.

Deocamdată, nu se ştie când vor începe lucrările de decolmatare în Portul Tulcea, directorul AZL susţinând că demararea lor depinde de momentul în care fostul proprietar al portului tulcean, APDM Galaţi, îşi va muta pontoanele din zona în care urmează să se intervină.

"E un proces destul de anevoios, implică nişte utilaje grele, cel puţin pentru cei de la APDM. Este destul de anevoioasă comunicarea cu dânşii. Sperăm să elibereze în curând fronturile respective şi noi să pornim operaţiunile de dragaj", a menţionat Ioniţă.

El a mai spus că AZL deţine mijloacele necesare pentru execuţia dragajului în portul Tulcea şi a adăugat că intervenţia va fi minimală, în contextul în care este posibil ca în această iarnă să înceapă lucrările de reamenajare a întregului port.

Potrivit conducerii CJ, ofertele depuse la licitaţia organizată pentru adjudecarea lucrărilor de reamenajare a portului tulcean se vor deschide în prima jumătate a acestei luni, proiectul urmând să fie realizat cu fonduri europene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel