Tulcea: Pagube de peste 6 milioane de lei provocate de ploile de la finele lunii mai

Eduard Pascu / 11 iun 2019 / 14:38 Salveaza PDF Comentarii

Pagubele provocate de ploile de la finele lunii mai înregistrate la nivelul infrastructurii judeţene din Tulcea sunt de peste 6 milioane de lei, se arată într-o informare făcută publică marţi de Instituţia Prefectului Judeţului Tulcea.

Informarea a fost făcută după şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) ai cărui membri au constatat necesitatea intervenţiei pe drumurile judeţene 222C Tulcea-Murighiol-Iazurile-Agighiol şi 222G Făgăraşu Nou-Dăeni, în baza unei note de fundamentare întocmită de Consiliul Judeţean Tulcea.

Potrivit informării, lucrările de consolidare şi stabilizare a drumului judeţean Tulcea-Murighiol-Iazurile-Agighiol vor costa 4.848.537 lei, iar cele pentru reabilitarea drumului Făgăraşu Nou-Dăeni vor costa 1.232.245 lei.

"CJ va asigura parcurgerea procedurilor legale necesare obţinerii fondurilor ce vor avea ca destinaţie efectuarea lucrărilor necesare readucerii la starea iniţială a drumurilor judeţene grav afectate de viiturile formate ca urmare a ploilor torenţiale manifestate pe raza judeţului Tulcea la finele lunii mai 2019", se arată în informarea Prefecturii judeţului.

Sumele necesare lucrărilor pot fi alocate din fondul special pentru prevenirea şi combaterea efectelor calamităţilor naturale constituit la nivelul CJ sau din Fondul de intervenţie aflat la dispoziţia Guvernului. 


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26